6. tammikuuta 2018

Blogin vuosikatsaus — palautetta kaivataan!

Voiko jokin olla rikki ja olla samalla houkutteleva?

Bloggaaminen muistuttaa välillä minua vanhan ajan pullopostista — lähetät viestisi eetteriin, etkä koskaan ole aivan varma, kuka löytää sen sieltä. Ei ole helppoa saada kokonaiskuvaa siitä, keitä blogin lukijat tarkalleen ovat ja mitä voisin tehdä heidän puolestaan.

Kirjoitan tietysti aina itseäni kiinnostavista aiheista ja pyrin valikoimaan niistä viihdyttävimmät ja kiinnostavimmat. Blogissa on kourallinen artikkeleita, jotka keräävät runsaasti huomiota, mutta yksittäisten postausten suosio merkitsee, että säännöllisiä lukijoita kiinnostavat aiheet hukkuvat tilastoissa helposti joukkoon. Koska luotettavaa tietoa on vaikea saada arvuuttelemalla, on siis paras tulla kysymään suoraan lukijoilta itseltään.

Alla on nopea lukijakysely, joka on suunniteltu niin, että satunnainenkin kävijä (kyllä, jopa sinä joka äsken löysit tänne tänään ensimmäistä kertaa) pystyy vastaamaan niihin mielekkäästi. Alussa on kourallinen raksi ruutuun -kysymyksiä, joiden avulla kyselyn voi täyttää vaikka minuutissa, ja lopussa on runsaasti tilaa pitemmälle palautteelle jos siltä tuntuu. Jokainen vastaus auttaa minua ymmärtämään blogia ja blogin lukijoita paremmin, niin että voin keskittyä niihin artikkeleihin, jotka tuottavat itseni lisäksi lukijoille eniten iloa.

Kysely on täysin anonyymi, vaikka itsensä saa toki esitellä.

Joissakin blogeissa on tapana julkaista kyselyn jälkeen kooste, jossa syntyneet tilastot esitellään myös blogin lukijoille. Jos olet kiinnostunut tietämään kyselyn tuloksista jälkeenpäin, jätä ihmeessä kommentti tämän postauksen alle niin tiedän, että aiheeseen on kiinnostusta.

Tulen pitämään kyselyn avoinna niin kauan kuin vastauksia riittää — mitä enemmän vastanneita, sen parempi!

Kysely sulkeutui 18.3.2018. Tilastot ja kommentit voi nyt lukea täältä.

* * *

Mitä mieltä muuten olette blogin uudesta ulkoasusta?

3 kommenttia:

 1. Blogi on hyvä jo nyt, mutta kooste olisi kyllä mielenkiintoista nähdä.
  Miten en edes huomannut, että ulkoasu oli muuttunut? Ehkä jos tausta olisi ollut räikeän pinkki olisin hoksannut. Ulkoasu on selkeä, ei häiritseviä tekijöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meille sanottiin koulussa aina, että näkymätön design on parasta designia, joten hoksaamatta jättäminen on tavallaan paras mahdollinen reaktio. Laitanpa siis koosteen kun vastauksia on kertynyt mukava määrä.

   Poista
 2. Kooste olisi mukava nähdä :)

  VastaaPoista

Mitä muut lukevat