Linkkisuosituksia

Blogit ja verkkolehdet

Kirjailijaliiton verkkoarkisto
Suomen Kirjailijaliitto julkaisee Kirjailija-lehden artikkeleita kirjailijanalkujen iloksi myös verkossa! Paperilehteä löytyy myös hyvin mm. kirjastoista, jos on epävarma haluaako tilata lehden kotiinsa. Lehden artikkelit kattavat koko kirjailijan elämän kirjon, joskin aihepiirit koskettavat yleensä jo julkaisseita kirjailijoita vasta kirjailijaksi pyrkivien sijaan.

Kielikello
Kotimaisten kielten keskuksen ylläpitämä Kielikello on nyt kokonaan verkossa ja on 2018 alkaen lukijoille ilmainen. Kielikello vastaa yleisiin kielenhuollon ongelmiin, kattaen niin oikeinkirjoituksen kuin kieliopinkin. Kielikellon arkisto on paras paikka löytää vastaus kieltä koskeviin kysymyksiin, ja artikkelit ovat mielenkiintoista luettavaa jo itsessään.

Terribleminds
Chuck Wendingin lennokas blogi tarjoaa tukea ja neuvoja tekstinsä kanssa kamppaileville. Blogissa vierailee myös säännöllisesti muita kirjailijoita, jotka kertovat kirjoistaan ja niiden syntyprosessista.

Helping Writers Become Authors
K.M. Weiland on jo vuosia pitänyt blogia, joka käsittelee kirjoittamisen teknistä puolta. Weiland tarjoaa neuvoja mm. juonen korjaamiseen, proosatyylin parantamiseen, elävämpiin henkilöhahmoihin, ja yleisimpien tekstivirheidensä korjaamiseen. Moni artikkeli löytyy myös samannimisenä podcastina, kuunneltavissa esimerkiksi iTunesta.

Podcastit

Writing Excuses 
Brandon Sanderson, Howard Tyler, Mary Robinette Kowal ja Dan Wells keskustelevat viikottain vartin ajan kirjoittamisesta, julkaisuksi tulemisesta, tekniikasta ja kaikesta muusta, mikä kiinnostaa ammattikirjailijaksi pyrkivää. Usein podcastissa vierailee kustannustoimittajia ja kirjailijoita, jotka vastaavat kysymyksiin omasta näkökulmastaan.

Keskustelufoorumit

Kirjailijanloput - Facebook
Kirjailijanloput on moderoitu keskusteluryhmä Facebookissa, jossa keskustelua käydään vilkkaasti päivittäin. Ryhmässä on niin kirjailijaksi pyrkiviä kuin runsaasti jo kirjan julkaisseita henkilöitä. Kirjailijanloput on tällä hetkellä paras suositukseni vakavalle keskustelulle kirjoittamisesta.

Luovan kirjoittamisen verkkokurssit

Iowan yliopiston MOOC:it (englanniksi)
Yhdysvaltalainen Iowan yliopisto järjestää säännöllisesti kaikille avoimia verkkokursseja, jotka käsittelevät jotakin tiettyä luovan kirjoittamisen aihetta. Kursseille osallistuminen vaatii kykyä kirjoittaa englanniksi, mutta tarjoaa erinomaisen keinon saada vertaispalautetta omille teksteilleen.

Katso myös

Suosittelemani kirjoitusoppaat

Mitä muut lukevat