Tietoa minusta

Nimeni on Ami, tosin kirjoitan nimellä Serafia Alho. Päivätyöltäni olen web-ohjelmoija, iltaisin työstän esikoisromaaniani ja kirjoitan blogiin siitä, mitä opin matkan varrella.

Olen kertonut tarinoita niin kauan kuin jaksan muistaa. Kolmetoistavuotiaana aloitin ensimmäisen romaanini ja sen jälkeen kirjoittaminen on ollut elämäni. Kotigenreni on fantasia, mutta rakastan myös klassikkokirjallisuutta; joitakin suosikkejani ovat Alexandre Dumas'n Monte-Criston kreivi, Helene Weckerin The Golem and the Djinni ja Neil Gaimanin Unohdetut jumalat. Luen paljon tietokirjallisuutta osin taustatutkimuksena, osin omaa iloani — vitsailen usein tietojeni loppuvan seinään teolliseen vallankumoukseen tultaessa.

Blogissa kerron omasta matkastani ammattikirjailijaksi, luovuuden haasteista ja oppimistani tarinankerronnan tekniikoista. Välillä perehdyn myös kirjailijan elämään yleensä, kuten kirjailijan toimeentuloon ja Suomen kustannusmaailmaan. Haastattelen alan ammattilaisia ja yritän karkottaa tiedolla pelot, jotka vaanivat kirjailijaksi pyrkivän (ja ehkä kokeneen kirjailijankin) mielen perukoilla.

Blogi on yhtä lailla itseäni kuin muita kirjoittajia varten, eli jos sinulla on jokin kirja-alaa koskeva kysymys, johon toivot jonkun ottavan selvyyden, tai haluat jakaa osaamistasi muille, ole yhteydessä täältä!

Mitä muut lukevat