5. syyskuuta 2015

University of Iowalla alkamassa ilmainen luovan kirjoittamisen verkkokurssi

Olen suuri MOOC:ien (Massive Open Online Course) tukija -- pääsin sentään opiskelemaan Helsingin yliopistoon juuri heidän MOOC-toimintansa kautta. Verkkokurssit vaativat osallistujiltaan paljon tahdonvoimaa, sillä edistyminen on yksinomaan heidän omalla vastuullaan. Toisaalta pidän itse verkko-opiskelun tuomasta vapaudesta, sillä usein niiden aikataulut ovat tavallisia kursseja löyhempiä.

Niinpä olen innoissani siitä, että yhdysvaltalainen University of Iowa on järjestämässä 26. syyskuuta alkavan kahdeksanviikkoisen luovan kirjoittamisen verkkokurssin. Joka viikko ryhmä kirjailijoita luennoi kirjoittamisesta, minkä jälkeen kurssilaiset saavat aiheeseen liittyviä kirjoitustehtäviä. Tehtävät palautetaan kurssin verkkosivuille, missä muut kirjoittajat voivat antaa niistä palautetta. Opetus- ja kirjoituskieli on luonnollisestikin englanti, mutta yliopisto tukee myös vieraskielisiä kirjoittajia parhaansa mukaan.*

Osallistuminen kurssille on täysin ilmaista. Yliopisto tarjoaa kurssin suorittaneille mahdollisuuden 50 dollaria maksavan sertifikaatin (kurssitodistuksen) tilaamiseen. En tiedä, mitä sertifikaatti pitää sisällään ja kuinka paljon sillä on Suomessa arvoa. Tietysti seinällä riippuva sertifikaatti siitä, että todella osaa kirjoittaa, voi olla hyvinkin motivoiva asia. Voi myös olla, että suomalaiset korkeakoulut antaisivat kurssista opintopisteitä. Itse ajattelin osallistua ihan vain kirjoittamisen ilosta.

Kurssin verkkosivut löytyvät täältä: https://novoed.com/how-writers-write-fiction-2015

* Kurssin verkkosivulta: "Community moderators will actively support the participation of writers who are new to online learning, new to writing fiction, and/or writing as nonnative speakers of English."

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä hirveän mielenkiintoiselta, harmi kun en vaan nyt kerkiä :(
  Kerro sit koitko kurssin hyödylliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron! Itsekin toivon, että jaksaminen riittää muiden opintojen ja editoinnin oheessa.

   Poista
 2. Kiitos, kun laitoit tämän linkin! Kirjauduin juuri kurssille. Kirjoitan itse englanniksi, ja olen saanut pari juttua myytyä jenkkilehtiin/antologioihin. Kun ei ole mitään opintoja takana kirjoittamisesta, niin tämä vaikuttaa loistavalta tilaisuudelta. Törmäillään kurssin keskustelupalstoilla:)

  VastaaPoista

Mitä muut lukevat