Tietoa minusta

Henkilönä

Olen vuonna 1989 syntynyt nainen, joka elää pääkaupungiseudulla kahden kissan ja aviomiehen kanssa. Opiskelen tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa ja teen työkseni verkkosivuja. Ohjelmointi muistuttaa minusta paljon luovaa kirjoittamista siinä, että se on kielellinen työkalu jolla voi paitsi ilmaista luovuuttaan, myös haastaa itseään monenlaisten ongelmien parissa. Sekä ohjelmointi että kirjoittaminen kannustavat uteliaisuuteen, ja sitä minulla riittää.

Vapaa-ajallani luen paljon tietokirjallisuutta ja katson dokumenttisarjoja. Luonto on minulle hyvin tärkeä -- onnellisin olen silloin, kun saan elää lähellä metsää.

Lukijana

Rakkauteni kirjallisuuteen heräsi, kun ala-asteella opettajani alkoi lukea meille kirjoja ääneen. Parhaiten muistan Harry Potter -kirjat sekä Philip Pullmanin Kultaisen kompassin (osa Universumien tomu -sarjaa). Samaten kiinnostuin jo nuorena historiasta. Teini-iässä kannoin kuukausittain kotiin kymmeniä kirjoja paikallisesta kirjastosta. Luin paljon fantasiaa, mutta myös klassikkoteoksia. Erityisesti kreikkalaiset ja skandinaaviset tarut tulivat minulle näin tutuiksi. Myöhemmin ihastuin myös myöhempiin klassikoihin, kuten Tolstoin Sotaan ja rauhaan sekä Dumasin Monte Kriston kreiviin.

Nykyään luen yhä niin paljon kuin aikani sallii. Ehdoton suosikkini moderneista kirjailijoista on Neil Gaiman, jonka teos American Gods (Amerikkalaiset jumalat) teki minuun syvään vaikutuksen. Seuraan tällä hetkellä myös muun muassa seuraavia kirjailijoita: Jim Butcher (urbaani fantasia), Conn Iggulden (historialliset romaanit), Ben Aaronovitch (urbaani fantasia), Jaakko Hämeen-Anttila (Lähi-idän historia), ja Paavo Castrén (antiikin historia).

Kirjoittajana

Tavoitteeni on ryhtyä ammattikirjailijaksi, tai ainakin osa-aikaiseksi kirjailijaksi niin, että työni koostuu kirjoittamisesta ja ohjelmoinnista. Olen työstänyt esikoisteostani pitkään ja opin jatkuvasti lisää kirjoittamisesta ja kirjailijan elämästä (mikä on tämän blogin aihekin). Kiinnostukseni historiaan ja arkeologiaan näkyvät kirjoituksissani paljon. Haluan ymmärtää, minkälainen oli menneisyyden ihmisten arki. Kun tämän yhdistää rakkauteeni taruihin ei ole kovin yllättävää, että kirjoitan samaa mitä luenkin, eli fantasiaa. Fantasia on genrenä saanut maineen lapsellisena ja ehkä outonakin. Minusta fantasiassa kiehtoo juuri sen maailmojen vieraus. Mytologia sallii vaikeistakin aiheista puhumisen symboliikan kautta, ja se on sitä mitä haluan kirjoittaa.

Romaanini edistymistä voi seurata blogissa erityisesti kirjoittamispäiväkirjassa.

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki! Lähetin sinulle sähköpostia.

      Poista

Mitä muut lukevat