30. heinäkuuta 2013

Antakaa lisää tietoa!

Kesäopintoihinini tuli ikävä pieni mutka. Olin ilmoittautunut yliopistokurssille nimeltään Maaginen lääkintätaito, mikä olisi kiinnostanut minua aivan valtavasti, mutta kurssi peruttiinkin osallistujien puutteessa. Minulle herää väkisinkin pelko, että kelttiläisen mytologian kurssin kohdalla on samoin. Viiden opintopisteen menettäminen ei tietenkään ole pieni asia sekään, mutta eniten minua silti harmittaa etten pääsekään oppimaan jotakin uutta.

Onnekseni ostin viime viikonloppuna kaksi kirjaa, joista on minulle iloa joksikin aikaa: Suomen kansan muinaisia metsästystaikoja sekä Keskiajan avain, jonka ostin sellaisella innolla etten edes aivan tiedä, mitä se tarkalleen käsittelee. Saanen asiasta selvää kun olen lukenut David Eddingsin Mallorean tarun pisteeseen, jossa se alkaa kyllästyttää minua - tai kun se loppuu.

Tällä hetkellä hypin hieman huolestuttavasti kirjasta toiseen. Olen lyhyen ajan sisällä aloittanut Dunen ja Conan barbaarin ja siirtynyt seuraavaan parissa päivässä. Edellinen kirja, jonka luin huolella ja josta nautin oli Jaako Hämeen-Anttilan Tuhannen ja yhden yön erotiikka, jota muuten suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat saada käsityksen siitä, miten islamilainen kulttuuri suhtautui seksiin ja seksuaalisuuteen keskiajalla. Vastaus on itse asiassa aika yllättävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä muut lukevat